Om mässan

Checka in på Travel & Taste

Vi utvecklar konceptet Travel & Taste med att skapa en känsla av att man checkar in på mässan med entréområdet som fungerar som incheckning- och säkerhetskontroll. Så långt det går har vi också en uppdelning av mässhallen där vi har ett utrikes- och inrikesområde. När du som besökare ”checkar in” på mässan får du ett pass där du hittar info som du som ”resenär” kan behöva när du tar dig runt på mässan.

I passet finns även ett tävlingsformulär som går ut på att samla stämplar vid utplacerade passkontroller på mässan (dessa hittar du vid några av våra utställare). Utställaren ställer frågan och för varje rätt svar får du en stämpel i passet. Tävlingsformuläret lämnas sedan in i incheckningsdisken och därmed är du med och tävlar om fina priser.

På avdelningen för utrikesresenärer hittar man researrangörer och leverantörer som presenterar världens resmål (”Travel”) samt restauratörer samt övriga aktörer på området ”Taste” som förmedlar smakupplevelser från olika kulturer och länder.

På avdelningen för inrikesresor förmedlas rese- och smakupplevelser inom Sverige och Norden.

Har du några frågor fråga någon av vår personal på plats under din Travel & Tasteresa! Passa även på att läsa våra Nyheter

Företag vi bjuder in

Turistbyråer, Charterresor, Temaresor, Storstadsresor, Bussresor, Färjeresor, Kryssningar, Hotell, Herrgårdar, Fritidsanläggningar, SPA-anläggningar, Bank, Valutaväxling, Sightseeing, Resemagasin, Besöksevenemang, Restauranger, Kockar, Dryckesproducenter, Matproducenter, Lokala producenter, Apotek, Vaccinering m.m.

Målgrupp och geografiskt område

Inom ett 15–mils radie runt Örebro bor över en miljon människor. Mässans marknadskommunikation riktas först och främst mot Örebroregionen men även delar Mälardalen, Värmland med omnejd. Besöksmålet 2017 låg på ca 3 000 personer och målbilden för 2018 är 4000 besökare. Travel & Taste är ett årligt återkommande event som arrangeras på Örebros toppmoderna multiarena, Conventum Arena.

Mässlokal – Conventum Arena

Travel & Tastemässan arrangeras på Conventum Arena vilken är en av Sveriges största och modernaste anläggningar för kongresser, konferenser, nöjen och mässor. Conventum ligger beläget mitt i centrala Örebro med gångavstånd till kommunikationer, hotell, shopping och nöjen.

Mässhallen

Arenan är nästan 5000 kvm stor och kan med sin rymd och stora flexibilitet skräddarsys efter kundens behov,  bl.a. delas av i ett eller flera rum.  Evenemang som mässor, konserter, middagar, galaarrangemang, idrottsevenemang och företagsevenemang är bara ett fåtal idéer på vad hallen kan användas till.

Arenans rena golvyta är 3 800 kvm och det finns inga pelare eller möblering i vägen. Vatten, el och data sitter i taket och hissas ner vid behov. Takhöjden är hela 14 meter vilket ger en härlig rymd och bra luft.

I Entrén finns informations- och kassadiskar, café och service som toaletter och garderob.